Prolećni šareni mafini

20170312_104309

Muzički predlog uz čitanje: Perfect Day – Lou Reed

Dobar dan, dragi naši! Nadamo se da ugodno provodite ovo nedeljno popodne… Vikendom, kao i većina vas, obično imamo malo više vremena za sebe i otkrivanje nekih novih strasti i hobija… Upravo u tim trenucima dokolice, rađaju se najbolje ideje i najukusniji recepti.. Zbog toga danas sa vama  delimo upravo jedan od njih! 😉

20170312_104223

Nema ničeg lepšeg od kasnog nedeljnog doručka kada se svi okupe za stolom, a omamljujući mirisi raznih gastronomskih poslastica šire iz rerne… Red kiflica, red hrskavih toplih sendviča, pa vazdušate mamine projice, domaća gibanica, sočni mafini… E tu dolazimo do najzanimljivijeg dela današnje priče koji običan doručak pretvara u jedno nesvakidašnje iskustvo  koje godi svim čulima… U pitanju su prolećni šareni mafini od povrća, pečuraka i jaja, koji se spremaju vrlo jednostavno i brzo, a još brže nestaju sa poslužavnika…

20170312_104904

Potrebno je (za 6 komada):

-5 jaja

– povrće po želji ( mi smo ovoga puta koristile crvenu papriku i brokoli, a možete ubaciti      tikvicu, paradajz, grašak, blitvu, spanać…)

– pečurke po želji

– kačkavalj isečen na kockice (mada je odličan ukus i sa feta sirom)

– so i biber po ukusu

– malo origana i bosiljka

– beli luk u prahu

 

Priprema:

Uključite rernu na 180˚C. Operite i sitno iseckajte povrće i pečurke, pa ih prebacite u dublju činiju i dobro promešajte. U drugoj posudi penasto umutite jaja, pa ih začinite solju, biberom, belim lukom, origanom i bosiljkom. Kalup za mafine najpre podmažite, pa u svaki od njih stavljajte po malo seckanog povrća i pečuraka dok ne potrošite sve sastojke. Preko povrća dodajte kockice kačkavalja, pa sve prelijte umućenim jajima.

20170312_104109

Mafine pecite oko 20 minuta na 180-200˚C, u zavisnosti od jačine rerne. U toku pečenja okrenite pleh kako bi se svaki mafin lepo ispekao i dobio onu divnu zlatno žutu boju. Kako biste proverili da li su gotovi, bocnite ih čačkalicom, pa ukoliko je suva, to znači da su pečeni. U suprotnom ostavite ih još koji minut u rerni.

20170312_104703

Nakon što ih izvadite iz rerne, ostavite ih 5 minuta da se prohlade, pa ih servirajte po želji. Najlepši su topli, mada ih možete jesti i hladne.

Savet plus: ukoliko volite malo jači i pikantniji ukus, u smesu za mafine možete dodati i malo seckane slaninice/pršute ili masline.

20170312_104223

Prednost ovog recepta je što se sprema zaista brzo jer možete koristiti već gotove mešavine zamrznutog povrća koje postoje u raznim varijantama. A sa druge strane, ukoliko više volite da sami birate i seckate povrće, možete organizovati “radnu akciju” seckanja sa ukućanima, tako da ćete se dobro zabaviti i napraviti lepu uvertiru u obrok koji sledi!;)

20170312_103732

Nadamo se da vam je ovaj predlog hranljivog i mirisnog doručka prijao, te da ćete ga koliko već sutra pripremiti svojim dragim osobama, ili pak poneti kao doručak/ručak na posao.

Čekamo vaše utiske!

Prijatan ostatak vikenda žele vam vaše M&M!:)

20170312_103715

ALL PHOTOS BY MARIJA ARSIĆ

Advertisements

4 thoughts on “Prolećni šareni mafini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s