U iščekivanju decembra…

eyeglasses-1209707_960_720

Decembar se bliži… Praznična atmosfera je u vazduhu, izlozi su vešto aranžirani, dekoracija na ulicama doživljava svoje najraskošnije izdanje do sada… Svetlucava iskričavost na ulicama, bele pahulje koje veju, novogodišnji pokloni, svečani božićni kolačići… Kada smo bili mali, decembar je uvek budio neizmerno radovanje i naivne dečje maštarije, verovanje u bajke, dobre vile i Deda Mraza… A onda, negde usput, kako sazrevamo i postajemo veliki, kao da se čitava ta praznična čarolija rasprši i ustupi mesto nekakvoj ravnodušnosti, jer sada smo odrasli i prestajemo iskreno da se radujemo, već po nekom nepisanom pravilu postajemo ozbiljni, namrgođeni, i zanemarujemo značaj malih životnih zadovoljstava. Oh, da… Inspirisane sopstvenim, ali i primerima ljudi iz našeg okruženja, rešile smo da tu nepravdu ispravimo kako biste ponovo istinski uživali u čarima decembra. Krenite putem sevdaha, poezije, teatra i drugih sjajnih preporuka koje će vas razgaliti, vratiti osmeh na lice, i oplemeniti dušu na onaj suptilan način kako to samo umetnost ume…

  1. Beton mahala, gostovanje Novi Pazar

Lokacija: Zvezdara teatar, nova scena, vreme: 3.12. 2016. od 20h

Predstava oko koje se diže velika prašina, koja ruši tabue, pomera granice i otvara razna pitanja… Baveći se problemima mladih u Novom Pazaru, ali i šire, ova predstava razmatra problematiku religijskih, političkih, porodičnih, vršnjačkih i ljubavnih odnosa, nudeći slojevit presek stanja u današnjem društvu. Kako smo nedavno imale priliku da gledamo ovu sjajnu predstavu u izvođenju mlade glumačke trupe iz Novog Pazara, u režiji Rifata Rifatovića i Branislava Trifunovića, najtoplije vam preporučujemo da ne propustite ovo gostovanje.

Beton mahala

  1. Koncert Amire Medunjanin

Lokacija: Sava centar, vreme: 8.12.2016. od 20h

Ukoliko niste čuli za ovu bosansku pevačicu raskošnog glasa, a ljubitelj ste sevdaha, onda je ovo prava prilika da nadoknadite propušteno i uživate u večeri u kojoj će emocije navirati. Tom prilikom, Amira će promovisati svoj novi album Damar u izdanju Long Play-a. Karte se mogu nabaviti na blagajni Sava centra, i preko mreže Eventim, a s obzirom da je interesovanje za ovaj događaj veliko, požurite da obezbedite svoje mesto za ovu muzičku poslasticu. Kako ne bismo previše dužile sa pričom, prepuštamo vas moćnom vokalu ove umetnice neverovatne harizme i upečatljive pojave.

Amira Medunjanin – Damar

  1. Stand-up Comedy and Jazz, When a French Guy met a Serbian Girl

Lokacija: Kulturni centar Grad, vreme: 11.12.2016. od 21h

Pravo nam je zadovoljstvo da vam preporučimo ovaj neobičan nastup dvoje vrsnih umetnika, francuskog glumca i stand-up komičara i srpske džez pevačice Jovane Milošević. Nakon uspeha mini predstave A French Guy in Serbia, ovoga puta, Arnaud Humbert će se publici predstaviti u ulozi francuskog slikara Pjer Belvila koji upoznaje mladu džez pevačicu iz Srbije. Ukoliko odlučite da posetite  ovaj događaj, uživaćete u kolažu simpatične glume i divnih numera, a sve to u ambijentu pravog francuskog bistroa! Karte možete kupiti u prostorijama KC Grad-a.

When a French Guy Met a Serbian Girl

  1. Balet na ledu, Labudovo jezero

Lokacija: Sava centar, vreme: 14.12.2016. od 21h

Sa francuskog, prelazimo na rusko podneblje, te ukoliko ste poštovalac baleta, sredinu decembra rezervišite za Labudovo jezero u izvedbi ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga, osnovanog davne 1967. godine. Ovaj umetnički spektakl izveden je na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta, a o njegovom kvalitetu govore članci u prestižnim svetskim časopisima. Karte se mogu kupiti na blagajni Sava centra i putem Win Win computer shop-a.

  1. Koncert Rada Šerbedžije Uzalud je budim

Lokacija: Sava centar, vreme: 27.12.2016. od 20h

Iskusni poznavaoci romantičnih stihova i šarma ovog umetnika starog kova, neće propustiti priliku da ovo veče provedu slušajući Rada Šerbedžiju i njegove goste iznenađenja u pratnji orkestra Zapadni kolodvor. Ono što možemo očekivati jeste divna muzika prožeta poezijom i emocijama…

Rade Šerbedžija – Uzalud je budim

  1. Lajko Félix & Operentzia

Lokacija: Mikser House, vreme: 28.12.2016. od 21h

Đavolji violinista i Paganini iz Vojvodine epiteti su koji krase ovog virtuoza na violini mađarskog porekla. Njegov stil odlikuje se kombinacijom elektronske muzike, folka, downtempo-a i trip hopa, a publika širom sveta već je imala priliku da ga čuje uživo. Ukoliko želite da godinu privedete kraju uz zvuke violine u nešto drugačijem aranžmanu, ne propustite ovaj performans! 😉 Karte možete nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tix-a.

Lajko Felix – Shoes

Ovom preporukom završavamo večerašnje javljanje u nadi da ćete se počastiti makar jednim od događaja, i da ćete u slatkom iščekivanju poći u susret uzbudljivom decembru! 😉

Ukoliko vi imate neke druge predloge, slobodno pišite u komentarima i podelite sa nama i drugim čitaocima! 🙂

 Vaše M&M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s